Rob Luijten

Tandprothetische praktijk

Wie is Rob Luijten?

Rob Luijten is tandprotheticus. Een tandprotheticus is, zoals u wellicht al weet, een specialist in uitneembare gebitsprotheses ( de kunstgebitten).

 

In 1978 is Rob als 18-jarige begonnen in de tandtechniek. De 5-jarige opleiding, die plaats vond aan het IVT in Utrecht, is afgerond in 1983 met zowel een specialisatie in kroon en brugwerk als in gebitsprotheses. In de jaren daarna is Rob als mede-eigenaar van Dental laboratorium Brabant werkzaam geweest.

Het beroep van tandprotheticus werd in de Wet BIG in 1997 geregeld . Dit houdt in dat de tandarts en de tandprotheticus de enige twee gekwalificeerde zijn op het gebied van het aanmeten van uitneembare gebitsprotheses.  Rob is in 1999 deze 3-jarige vervolgopleiding gestart in Utrecht en heeft in 2002 deze opleiding met succes afgerond.

In 2003 heeft Rob zijn tandtechnisch laboratorium verkocht  en is sindsdien gestart met een tandprothetische praktijk in Teteringen.

De jarenlange  ervaring in de tandtechniek, de liefde voor het vak  en de kleinschaligheid van de praktijk  zijn de ingrediënten geworden om  het beroep van tandprotheticus succesvol uit te dragen.